Våra varumärken

Allan Rehnström varumärke GAST
Allan Rehnström Logo GAST

Sedan starten 1921 har Gast utvecklats till ett världsledande företag inom design och tillverkning av kompressorer för OEM. Allan Rehnström AB har med Gast i sin portfölj en stark leverantör, vi bygger kundanpassade moduler både på tryck och vakuum-sidan. Applikationer såsom luftfjädring till fordon, luftanalys, provning, tryckskydd och fiberblåsning är några applikationer där vi fungerar som underleverantör till maskinbyggare.

https://gastmfg.com/

Allan Rehnström Produkt Jun-Air
Allan Rehnström Logo JUN-AIR

Jun-Air introducerade den första kompressorn för mer än 50 år sedan. Produkterna används i applikationer såsom dental, laboratorier, livsmedel och medicinteknik för att nämna några. Både de oljesmorda och oljefria kompressorerna är världsledande när det gäller låg ljudnivå – de ligger under normal samtalston vilket möjliggör installation av maskinen i arbetsrummet. De oljefria aggregaten har tillval med adsorptionstork och integrerade filter. De ger ren och hygienisk tryckluft och tar således bort problem med korrosion och bakterietillväxt.

http://www.jun-air.com/

Allan Rehnström Produkt DVP
Allan Rehnström Logo DVP

Vår leverantör av vakuumpumpar och blåspumpar finns i Bologna, Italien. Med stark egen produktion och utveckling ligger de i framkant med nya maskiner och koncept såsom klopumpar, centralvakuumsystem med mycket intressanta energisparmöjligheter, bypass för ökad service och ökad säkerhet mot stillestånd och integrerad PLC-styrning. Dessutom en hel serie vakuumpumpar som tål höga halter vattenånga med tillhörande vattenavskiljning. Typiska applikationer är vakuumförpackning, vakuumsättning av plastverktyg, medicinsk utrustning, laboratorier, livsmedelsindustri och liknande.

https://www.dvp.it/en/

Allan Rehnström Produkt FPZ
Allan Rehnström Logo FPZ

Sedan 1975 är FPZ en ledande tillverkare av sidokanalfläktar för hantering av luft, metan, biogas och tekniska gaser. FPZ är licenserad enl. 9001 och har distribution över hela världen. Applikationer är tryck och vakuum inom processindustri, avloppsrening såväl som automation (greppa och transportera) samt renblåsning med luftknivar i all typ av tillverkande industri. Maskinerna finns i effekter upp till 22kW med tryck upp till +800 mbar och vakuum ned till -500 mbar. Det finns inga besvärande pulsationer i flödet och fläktarna kan monteras med insug och utblås i de flesta vinklar.

https://fpz.com/

Allan Rehnström Produkt HIBLOW
Allan Rehnström Logo Hiblow

Techno Takatsuki (HiBlow) är en japansk tillverkare av linjärpumpar. HiBlow Linjärpumpar, med ljudnivåer så låga som 28dB(A), är idealiska för applikationer där man kräver ytterst tyst och mycket effektiv drift samt enkelt underhåll. De används i stor utsträckning inom medicinsk och kemisk miljö och laboratoriemiljö. Driften baseras på den elektromagnetiska svängningsprincipen, vilket eliminerar behovet av glidande delar, som i sin tur minimerar strömförbrukningen och ger hög effektivitet. Eftersom inga glidande delar ingår finns det inget behov av smörjning och den utblåsta luften är alltid ren och partikelfri.

https://hiblow-eu.com/

Allan Rehnström Produkt nano
Allan Rehnström nano

Med ledande expertis inom luftbehandling och gasrening är Nano ett snabbt växande företag. Deras produkter omfattar processfilter, adsorptionstorkar, kyltorkar, nitrogen-generatorer och filter för andningsluft. Med adsorptionstorkar erhåller man som standard en tryckdaggpunkt på -40°C . Med en nitrogen-generatorer kan du producera din egen kvävgas med vanlig tryckluft vilket gör att man slipper flytande nitrogen eller gas på flaska som kan vara både dyrt och problematiskt ur ett säkerhetsperspektiv. Nanos produkter behövs framförallt inom medicinteknik, livsmedelsindustri och laboratorier med höga krav på sin tryckluft.

https://www.n-psi.com/

Allan Rehnström produkt Wilkerson
Allan Rehnström Logo Wilkerson

Wilkerson är ett komplett modulsystem för tryckluftsberedning. Vi har i Gävle ett stort lager för snabba leveranser av filter, finfilter(submikro), kolfilter, tryckregulatorer, filterregulatorer, dimsmörjare, membrantorkar och silicageltorkar. Den robusta designen hos vår amerikanske tillverkare är mycket omtyckt, de är konstruerade för att lätt kunna integreras i befintliga system, vara lättskötta och driftsäkra under lång tid.

http://wilkersoncorp.com/

Allan Rehnström produkt Parker
Allan Rehnström Logo ABB

I nästan 40 år har Parker varit verksamma i Sverige och tillhandahållit kvalitetstjänster och -produkter till svenska OEM-kunder och återförsäljare. Parker är världsledande inom rörelse- och styrteknik. Parker tillverkar högteknologiska komponenter och system som underlättar rörelse och kontrollerat flöde av vätskor och gaser. Globalt tillhandahåller Parker produkter och systemlösningar till över 400 000 kunder till mer än 1 000 marknader.

https://www.parker.com/

Allan Rehnström produkt Proportion Air
Allan Rehnström Logo Porportion Air

Proportion Air erbjuder elektiskt styrda tryck- och flödesregulatorer för gaser med mycket stor noggrannhet, snabbhet och repeterbarhet. Teknologin styrs av en insignal och återkopplas av en givarsignal. Reglerat tryck eller flöde är proportionellt mot denna givarsignal.  PID-reglering är inte längre nödvändig – Proportion Air-regulatorn gör detta jobb. Tryckregulatorer finns med tryck ner till 50 mbar och upp till 70 bar som standardlösningar. Flöden för 100 mm (4 tum) rörledning, upp till 0,004% noggrannhet.

https://proportionair.com/

Allan Rehnström Produkt Flo Control
Allan Rehnström Logo Flo Control

Detta Italien-baserade företag tillverkar magnetventiler av hög kvalitet. Med sin egen maskinpark där alla vitala komponenter tillverkas erbjuder man OEM ett av de bästa alternativen. Magnetventilerna är direktverkande, vilket betyder att de kan växla läge också i trycklöst tillstånd eller satt under vakuum. De finns i många material och utföranden både för vätska och gas. Ventilerna är mycket kompakta och utrymmessparande. Den moderna bearbetningstekniken hos FLO CONTROL gör det dessutom möjligt att specialtillverka redan vid mindre volymer.

https://www.fcvalves.com/

Allan Rehnström produkt ABB
Allan Rehnström Logo ABB 4

ABB är en pionjär inom banbrytande teknik med lösningar för digitala industrier. Innovation står främst i allt ABB gör och mycket av den teknik som driver det moderna samhället har utvecklats av ABB. Med ABB’s frekvensomriktare i kombination med våra produkter tar ni kontrollen över styrning och energibesparing. Effektivitet och prestanda är viktiga grundstenar som bidrar till att göra en väl fungerande verksamhet konkurrenskraftig.

https://new.abb.com/se